Nemen jullie ook autovrij?

Steeds meer bedrijven en organisaties vinden het een goed idee als hun medewerkers wat vaker een dagje autovrij nemen. Want steeds meer bedrijven werken aan de verduurzaming van hun mobiliteit en daar past de actie ‘ik neem autovrij’ prima bij. Daarom hebben we een Toolkit samengesteld die je kunt gebruiken om de actie ‘ik neem autovrij’ in jouw bedrijf te promoten.

Download alles wat je nodig hebt

Lessen uit de praktijk

Slide 1 of 4
 • 1

  Eenmaal geprobeerd smaakt naar meer

  Maar liefst 12% van de medewerkers die eerder deelnamen aan autovrij nemen, laten structureel aangepast reisgedrag zien. Als je weet dat 60% van de forenzen met de auto reist, dan praat je dus al snel over aanzienlijke aantallen.
 • 2

  Autovrij nemen helpt duurzaamheidsdoelen

  Wie medewerkers stimuleert om af en toe de auto te laten staan, kan zo- zonder al te veel inspanning impact maken. Bij grote bedrijven met veel medewerkers leidt een aantal dagen minder autoverkeer per medewerker al tot aanzienlijke CO2-reductie.
 • 3

  Vitaliteit en gezondheid

  De dag beginnen en eindigen met bewegen heeft een bewezen effect op fysiek en geestelijk welzijn. Dus als meer medewerkers niet meteen in de auto stappen, maar fietsen of een stukje lopen naar het OV, draagt dat ook bij aan een vitale werkvloer.
 • 4

  Zelf kiezen verlaagt de drempels

  En jij? Wanneer neem jij Autovrij? is een actie zonder dwang of moeten. Gewoon een keertje uitproberen op een moment dat het schikt is veel prettiger. En daarmee wel zo sympathiek. Maar natuurlijk helpt het als je laat zien dat je als bedrijf erachter staat.

Sluit je aan bij Anders Reizen

Anders Reizen is een coalitie van 50 bedrijven en organisaties die gezamenlijk de ambitie hebben om de CO2-uitstoot van hun zakelijk verkeer met 50% te verminderen voor 2030. Hieronder valt het woon-werkverkeer en al het zakelijk verkeer van medewerkers, inclusief vliegen. Interesse om aan te sluiten?

Check dan andersreizen.nu

Alles wat je nodig hebt in één handige Toolkit

Wil je autovrij nemen graag bij jou op werk promoten? Wij hebben het materiaal voor drukwerk al voor je gemaakt: posters, placemat, flyer. Kortom alles wat je nodig hebt.
Autovrij nemen delen op jouw favoriete social kanaal of banneren op jullie intranet of website? Hier vind je voor elk moment een uiting.
Vul hieronder je gegevens in en download de toolkit:
Mail mij de toolkit

Veelgestelde vragen

‘ik neem autovrij’ is een initiatief van Enexis Groep, lid van de coalitie Anders Reizen, die deze campagne met communicatie-activiteiten ondersteunt. Als je geïnteresseerd bent in aansluiting bij Anders Reizen, of meer wilt weten over de deelname aan de campagne, mail dan samenwerken@andersreizen.nu.

Door te helpen de campagne bekendheid te geven bij medewerkers. Dat kan met de materialen in de Toolkit. Verder hoeft er niks georganiseerd te worden, want het is de vrije keuze van medewerkers om het uit te proberen. En door aan de buitenwereld te laten weten dat het bedrijf de actie ondersteunt.
Het zou natuurlijk mooi zijn als er voor medewerkers een kleine incentive verbonden is aan het meedoen. Te denken valt aan het aanbieden van de mogelijkheid op een autovrije dag een half uurtje later te beginnen om zo de spits te ontlopen. Het organiseren van een autovrije dag is ook een mogelijkheid. Een aantal bedrijven die hier in het verleden mee zijn gestart hebben hier goede ervaringen mee.
Ja, graag zelfs. Als wij daarbij kunnen helpen, laat het weten dan kunnen we kijken hoe we daar tailor made oplossingen voor kunnen verzinnen. Mail dan, samenwerken@andersreizen.nu.
Nee, ‘ik neem autovrij’ is bedoeld als langdurige campagne. Doel is om van ‘een autovrije dag nemen’ een begrip te maken. Dat heeft misschien even tijd nodig maar het gaat lukken als we samen meedoen.

Menu

‘ik neem autovrij’ is een initiatief van Enexis Groep, lid van de coalitie Anders Reizen, die deze campagne met communicatie-activiteiten ondersteunt. Anders Reizen is een samenwerking van zo'n 50 bedrijven en organisaties die zich inzetten voor duurzamer zakelijk verkeer.